Heb jij een mooie tuin en zou je er graag optimaal van willen genieten? Dan is een tuintafel echt onmisbaar. Of je nu gezellig wilt eten met je familie of een aantal biertjes wilt doen met vrienden, er is altijd wel een tafel die bij jou past. Er zijn namelijk veel verschillende vormen, materialen en soorten in het tuintafel assortiment waaruit je kunt kiezen. In dit artikel geven we je advies over welke tuintafel het beste bij jou en je tuin past.

Ronde tuintafel

Ben je op zoek naar een gezellige sfeer tijdens een etentje in de tuin en wil je zonder problemen met elkaar kunnen praten? Dan is een ronde tuintafel van de Tuinmeubelshop perfect. Omdat je dichter bij elkaar zit, is het makkelijker om met elkaar te praten. Bovendien neemt een ronde tuintafel niet veel ruimte in beslag, dus het past ook goed op kleinere terrassen. Een ander voordeel is dat er geen hoeken zijn, wat handig is voor kinderen, omdat ze niet tegen de hoek van de tafel kunnen stoten.

Vierkante tuintafel

Veel mensen die een kleiner terras hebben kiezen vaak voor een vierkante tuintafel. Zo’n tafel is ideaal want die neemt niet zoveel  ruimte in beslag, maar biedt nog steeds voldoende plaats voor vier tuinstoelen. Het is een praktische optie voor een tuintafel op het balkon. Je kunt extra ruimte besparen door  de vierkante tuintafel te combineren met tuinstoelen die je in kunt klappen of op kunt stapelen. Rechthoekige tuintafels zijn al geruime tijd populair. Met zo’n tafel kun je buiten eten of spelletjes spelen met een grote groep mensen. Vaak kiezen mensen voor een rechthoekige tuintafel als onderdeel van een 6-persoons tuinset. Als je gasten over de vloer hebt, kun je gemakkelijk extra stoelen aan de uiteinden van de tafel plaatsen.

Bartafel

Als je gezellig wilt borrelen in je tuin en een niet al te grote tafel wilt hebben, maar wel genoeg ruimte voor meerdere mensen, dan is een bartafel de beste optie. Misschien ken je deze tafels wel van de kroeg, maar je kunt nu ook zo’n gezellige tafel in je eigen tuin hebben!

Boomstamtafel

Als je jouw tuin een landelijke uitstraling wilt geven en veel hout gebruikt, dan is een boomstamtafel een goede keuze. Deze tafel is gemaakt van hout en ziet er uniek uit. Het lijkt alsof er een stuk boomstam op je terras staat. Welke tafel past bij jou?