De hottubs zijn een geweldige optie voor momenten van ontspanning die steeds meer plaats krijgen in woningen of zelfs hotels. Hottubs werken door middel van waterstralen bij temperaturen tussen 32 en 35 graden en bieden gezondheidsvoordelen zoals de bestrijding van vermoeidheid en stress, een betere bloedcirculatie, ontspanning van de spieren en nog veel meer. Baden in een hottub helpt ook bij de revalidatie van spierblessures.

Hoe lang kan ik in de hottub blijven?

Er zijn geen algemene regels voor een ontspanningssessie in een hottub, maar het ideaal is dat deze ongeveer 45 tot 60 minuten duurt om het nodige effect te sorteren, waarbij niet mag worden vergeten dat de resultaten voor elke persoon verschillend zijn. Het is vermeldenswaard dat houtgestookte hottubs er iets langer over doen om op te warmen, maar je kunt wel langer genieten van een aangenaam water.

Verzorg jouw geest met een bubbelbad

Als je moeite hebt om uit te rusten of veel stress hebt in je dagelijkse leven, moet je overwegen een hottub te kopen bij Elite Wellness. Vaak creëren onze problemen, op het werk of op persoonlijk vlak, angst die het moeilijker maakt om goed te slapen.

Regelmatig baden in een hottub helpt stress te verminderen en daardoor een betere nachtrust te krijgen. Het warme water in combinatie met de massage door de jets zorgt voor een wellness gevoel.

Verbetert de bloedsomloop

Bij hoge temperaturen, tussen 32°C en 35°C, creëert het water in het bubbelbad een soort druk op het lichaam, waardoor de hartslag toeneemt. Op die manier pompt het hart meer bloed door het lichaam, wat werkt als een matige lichaamsbeweging.

Het hart wordt niet overbelast en deze verhoogde circulatie zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen, waardoor bijvoorbeeld hoofdpijn en rugpijn, die gewoonlijk door spierspanning worden veroorzaakt, worden verlicht.

Reiniging van de huid

De warmte van het water helpt de huidporiën te verwijden, waardoor onzuiverheden gemakkelijker vrijkomen. Deze actie is van fundamenteel belang om de huid gezond te houden en de effecten worden versterkt door de waterstralen in het hottub.

Naast lichamelijke ontspanning is een van de voordelen van hydromassage de vermindering van mentale stress door het vrijkomen van endorfine – hormoon dat verband houdt met een goed humeur, dat anti-verouderingseffecten heeft door te helpen bij het elimineren van vrije radicalen.