Heb jij een vakantiehuis? Dan ben je al één van de bofkonten onder ons. Niet veel mensen hebben de middelen om naast hun eigen huis nog een huis aan te kunnen schaffen. Wil je daar dan een zwembad bij laten bouwen, dan kun je helemaal je geluk op. Een zwembad bij je vakantiehuis is dan ook de ideale manier om nog meer vakantiegevoel te krijgen als je bij het huis bent. Er zijn wel enkele dingen waar je op moet letten en rekening mee moet houden. Wat die dingen zijn, bespreek ik in dit artikel. 

Controleer de regel- en wetgeving in die omgeving

Allereerst zal je vakantiewoning waarschijnlijk in een andere plaats staan dan je eigen woning. In iedere gemeente en in ieder land kunnen dan ook andere regels en wetten gelden voor het installeren van een zwembad. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de regels en wetten die op die plek gelden zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. 

Uiteraard zijn er een aantal regels die voor heel Nederland gelden, denk hierbij aan de regels die te maken hebben met het graven van het gat. Hiervoor moet je altijd een KLIC-melding doen, zodat er op de kabels en leidingen kaart kan worden gekeken of je graafwerkzaamheden veilig zijn. Ook zul je in veel gevallen een vergunning moeten aanvragen voor het bouwen van een zwembad. 

Onderhoudskosten het hele jaar door

Een zwembad bij je vakantiewoning klinkt (en is) heel leuk, maar je moet wel rekening houden met de extra kosten. Om ervoor te zorgen dat het zwembad in goede conditie blijft zijn er namelijk bepaalde vormen van onderhoud die het hele jaar door gaan. Denk hierbij aan het draaien van de pomp. Het is dus altijd goed om te bedenken of je dat die paar weken of dagen in het jaar dat je er bent waard vindt (het kan natuurlijk ook zijn dat je wel heel veel tijd in je vakantiehuis doorbrengt). 

Verhuren van het vakantiehuis

Een vakantiehuis is een huis waar jij niet het hele jaar verblijft (anders is het gewoon je huis). In de periode dat jij niet in het huis bent, zou je het huis kunnen verhuren. Zo kun je ook nog wat verdienen aan je huis en kun je anderen van een fijne vakantie laten genieten. Aan het verhuren van een huis hangen wel bepaalde regels en het is dan ook goed om na te gaan wat deze voor jou betekenen als je een zwembad laat plaatsen. Daarnaast is het sowieso goed om te bedenken of je wilt dat je gasten gebruik maken van je zwembad of dat je het liever voor privé gebruik houdt.