Ga je binnenkort verbouwen, dan heb je waarschijnlijk een container nodig om je afval in weg te gooien. Er zijn behoorlijk veel verschillende soorten containers die je kunt huren en het kan dan ook best lastig zijn om te besluiten welke container je precies nodig hebt. In dit artikel geven we je daarom een paar tips over hoe je de juiste container kiest voor jouw werkzaamheden.

Wat ga je verbouwen?

Wil je een rolcontainer huren, dan is het natuurlijk handig om eerst te bedenken wat je precies gaat verbouwen. Ga je bijvoorbeeld de badkamer verbouwen, dan heb je een andere container nodig dan wanneer je bijvoorbeeld je tuin gaat verbouwen. Welke container je nodig hebt, hangt dus af van wat je gaat verbouwen en wat voor afval je dus zult hebben. Als je het moeilijk vindt om te bedenken welke container je nodig hebt, kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen met het verhuurbedrijf. Zij kunnen je voorzien van advies en helpen bij het vinden van de juiste container.

Hoeveel afval verwacht je?

Ga je een grote badkamer verbouwen? Dan heb je waarschijnlijk een grotere container nodig dan wanneer je een kleine badkamer gaat verbouwen. Logisch. Inschatten hoeveel afval je precies kunt verwachten kan echter ook lastig zijn. Ook als je daarover twijfelt is het verstandig om even contact op te nemen met het verhuurbedrijf. Het is vaak verstandiger om een container te huren die net wat te groot is, zo weet je in ieder geval zeker dat al het afval past en hoef je niet de container nog een keer te laten legen. Dat is dan natuurlijk direct een stuk duurder.

Voor welke periode heb je de container nodig?

Als laatste is het ook goed om na te gaan voor hoe lang je de container nodig hebt. Natuurlijk heeft dat geen invloed op het soort container dat je gaat huren. Het heeft echter wel invloed op bij welk bedrijf je de container gaat huren. Stel je hebt de container voor een langere periode nodig, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat dat ook mogelijk is bij het verhuurbedrijf.