Een houtkachel staat garant voor warmte en sfeer, maar er komen ook de nodige risico’s bij kijken. Want een vonk kan zomaar omslaan in een brand en het is nooit de bedoeling dat jouw veiligheid in gevaar komt. Daarom is het belangrijk om een goede vloerplaat houtkachel aan te schaffen. Wat is de werking van een vloerplaat en welke mogelijkheden zijn er voor jouw houtkachel? Ontdek hier alles wat je moet weten over de aanschaf van een vloerplaat voor de kachel.

Plaats een vloerplaat onder je houtkachel

Een vloerplaat is de optimale bescherming van de vloer in de omgeving van je kachel. Het maakt niet uit wat voor soort vloer je hebt liggen: je wilt natuurlijk voorkomen dat deze beschadigd door vonken uit de kachel. Dit is waar een vloerplaat de oplossing biedt. Vloerplaten zijn speciale platen van glas of staal die groot genoeg zijn om vonken op te vangen. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat jouw vloer is beschermd tegen krassen en beschadigingen. 

Onder andere bij Blinqkachels zijn meerdere soorten vloerplaten verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een stalen vloerplaat, maar ook voor glazen platen. Daarnaast zijn er meerdere vormen beschikbaar: vierkant, rechthoekig, vijfkantig, druppelvormig, rond en meer. Je kunt daardoor altijd een vloerplaat houtkachel kiezen die aan je wensen voldoet. 

Online vloerplaten bestellen

Je hoeft niet veel moeite te doen om een vloerplaat voor je kachel aan te schaffen. Online is het aanbod ruim en ben je binnen een paar dagen in het bezit van een kwalitatieve vloerplaat. Heb je nog geen kachel en wil je meteen beide artikelen kopen? Ook dat is goed mogelijk. Je kiest online een mooie houtkachel en de bijbehorende vloerplaat voor de optimale bescherming. Plaats de kachel en vloerplaat en ga genieten van de sfeervolle en veilige toevoeging aan jouw woonkamer of tuin!