Ben je net ingetrokken in je nieuwe woning en ben je opzoek naar tips voor de inrichting?

Geen idee waar je moet beginnen of hoe je het aan moet pakken? Lees dan onderstaand artikel, ook interessant als je nadenkt over verbouwen of verhuizen. In dit artikel geven we tips en informatie die het inrichten makkelijker zal maken voor jou. 

Koop losse artikelen als laatste 

Natuurlijk heb je een uitgesproken smaak en weet je ongeveer wat je wilt. Toch is onze tip om losse artikelen als laatste te kopen. Je hebt dan een beter beeld en zo voorkom dat je onnodige spullen koopt. Ook is het bij zware/grotere artikelen verstandig om een bedrijf te kiezen dat in de buurt levert. Ga je bijvoorbeeld een appartement kopen in Roosendaal? Kijk dan of het bedrijf ook daadwerkelijk in Roosendaal levert.

Bepaal wat je gaat doen met de ruimte

Waarschijnlijk heb je al een verdeling gemaakt in ruimtes. Je weet waar de woonkamer komt, wat je slaapkamer gaat worden en van welke ruimte je een kantoor gaat maken. Na dit alles is het belangrijk om ook papier te zetten, wat je met de ruimte wilt doen. Komt de servieskast in de keuken of moet deze in de woonkamer? Wil je de bank aan de voor of aan de achterkant van de kamer? Je kan zo beter inschatten hoeveel vrije ruimte er overblijft, zo kun je inschatten of de kamer niet te druk wordt. Een ander voordeel is dat je op deze manier gerichter kan kopen. 

Welke woonstijl is goed voor jou?

Je eigen huis, moet ook je eigen stijl hebben toch? Daarom is het belangrijk om alleen of met je partner de stijl van het huis te bepalen. Ga je voor industrieel of hou je toch meer van een klassieke woonstijl? Dit moet je meenemen bij het kopen van meubels, belangrijk is dat artikelen op elkaar afgestemd worden. Vaak wordt er gekozen voor één stijl, maar je kan ook bepaalde ruimtes anders inrichten, bijvoorbeeld een mancave. 

Met deze tips heb je als het goed is een startpunt, als je de inrichting gaat kiezen. Vraag bij twijfels hulp aan experts en laat zo nodig een tekening maken voor de inrichting. Zo weet je zeker dat alles klopt.