Een vierkant trapgat is een vorm die, net als een rond trapgat niet vaak voorkomt. Heb jij in jouw huis een vierkant trapgat? Dan is er een geschikte trap voor jou! Namelijk de wenteltrap, na het lezen van deze blog weet jij precies welke soort wenteltrap geschikt is voor jou.

Wat is een wenteltrap?

Een wenteltrap, ook wel spil genoemd, draait 180 graden of 360 graden om een centrale paal. Wanneer deze trap 180 graden draait, zou deze ook in een rechthoekig trapgat passen. Je begint dan op de lange kant van het trapgat en eindigt ook aan diezelfde kant. De paal staat in het midden als de trap 360 graden draait. Je hebt een vierkant trapgat nodig als de paal in het midden van het trapgat draait in een volledig cirkel omheen. Eventueel geen trapgat zou ook kunnen, dit is bijvoorbeeld zo bij een vide.

Hout of metaal

Houten trappen zijn de meest voorkomende trappen, bij de wenteltrappen is dat iets anders, deze zijn namelijk vaak in een combinatie van metaal en hout, of volledig metaal. Doordat de wenteltrap stevig in het midden moet zijn is dit de drager van de trap. De wenteltrap is voorzien van antislip als deze volledig van metaal is gemaakt. Dit kan in de vorm zijn van een rubber deel in de trede of dat de treden gaatjes hebben die een beetje opstaand zijn. Dit 2e zie je bij buitentrappen. 

Wenteltrappen voor buiten

Wenteltrappen worden ook vaak buiten gemaakt, denk hierbij aan een trap naast een dakterras of een brandtrap, deze trappen zijn volledig van metaal. Zodat je er lang plezier van kunt hebben zijn de trappen speciaal behandeld in een zink bad of gemaakt van RVS. Daarnaast zijn er ook enkele wenteltrappen voor buiten met een rubber/pvc leuning. Dit zorgt voor een betere grip op de trap.

Wenteltrap kopen?

We hopen je genoeg overtuigd te hebben om een wenteltrap te kopen! Houtcompleet.nl heeft online een groot aanbod aan wenteltrappen. Twijfel je nog of een spil geschikt is voor jou? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met houtcompleet.nl, houtcompleet.nl biedt ook gratis inmeetservice met 100% pasgarantie.