Wanneer je een appartement koopt of huurt in een appartementencomplex, dan word je automatisch lid van de VvE (de Vereniging van Eigenaren). Aan deze vereniging moet je maandelijks een bedrag betalen voor het onderhoud van het complex. Dit zijn de servicekosten. Het bestuur zorgt ervoor dat er een schoonmaakdienst wordt ingehuurd, maar ook een glazenwassersbedrijf en technische dienst. De technische dienst is onder andere nodig voor de lift. De lift wordt periodiek nagekeken en bij een storing zullen ze de lift direct komen maken. Ze weten dat de inwoners van een appartementencomplex vaak niet meer de jongsten zijn. Zij kunnen de lift niet missen. De schoonmaakdienst zorgt ervoor dat de hal, trappenhuis, de lift en vloerbedekking goed worden schoongemaakt. Een glazenwassersbedrijf zorgt ervoor dat de ramen periodiek worden schoongemaakt. Op deze manier zal het appartementencomplex er altijd schoon uitzien. Dat is niet alleen goed voor de inwoners, maar ook als je het appartement wil verkopen.

Een appartement in Den Haag

Heb je een appartement in Den Haag gekocht, dan heb je te maken met het VvE beheer in Den Haag. Je moet dan maandelijks het bedrag voor het onderhouden van het complex afdragen aan het VvE beheer in Den Haag. Van het bedrag dat je maandelijks betaalt, wordt een deel apart weggezet. Dat doet men voor het bekostigen van onvoorziene omstandigheden. Wanneer er door een storm het dak wordt beschadigd, dan is het mogelijk dat te betalen van het gespaarde bedrag.

Het VvE beheer in Rijswijk

Het bestuur van het VvE beheer in Rijswijk zal regelmatig nagaan of het schoonmaken goed volgens de regels wordt uitgevoerd. Voordat er een contract met een schoonmaakbedrijf wordt opgemaakt, zal het bestuur van de VvE in Rijswijk gesprekken hebben met verschillende schoonmaakbedrijven. Er wordt verteld wat er verlangd wordt, zodat er de offerte kan worden opgemaakt. Wanneer de offertes binnen zijn, zal er de keus worden gemaakt. Wanneer de schoonmaak niet volgens het contract verloopt, kan het worden verbroken.

Wanneer je een appartement in Zuid-Holland koopt

Bij het kopen van een appartement in Zuid-Holland heb je automatisch te maken met het VvE beheer in Zuid-Holland. Om het bedrag dat je maandelijks betaalt te verantwoorden, zal het bestuur van het VvE beheer in Zuid-Holland jaarlijks een ledenvergadering uitschrijven voor alle bewoners van het complex. Tijdens de vergadering wordt een overzicht getoond van het geld dat is binnengekomen en wat er is uitgegaan. Ook kunnen de bewoners van het complex tijdens de vergadering vragen stellen. Door op deze manier te werken, zal het complex er altijd goed verzorgd uitzien.