Een wasmachine is in veel huizen een must, maar een vaatwasser is nog niet in alle huizen terug te vinden. Toch is een vaatwasser, net zoals een wasmachine, heel handig om in huis te hebben. Dan hoef je nooit meer met de hand de afwas te doen en kun je makkelijk de vaatwasser inladen en zijn werk laten doen. Er zijn verschillende soorten vaatwassers te vinden op de markt en de keuze is altijd reuze. In onderstaande alinea’s vertellen we je meer over de verschillende soorten en hoe je een leuke vaatwasser voor jezelf uitkiest. 

Verschillende soorten vaatwassers

Er zijn verschillende soorten vaatwassers te koop. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Inbouw vaatwasser: de inbouw vaatwasser is een vaatwasser die je in een ander deel van de ruimte kan bouwen. In de keuken kun je de inbouw vaatwasser bijvoorbeeld makkelijk in laten bouwen in het keukenblad. Dan wordt de bovenkant van de vaatwasser een deel van het keukenblad. 
  • Onderbouw: de onderbouw vaatwasser wordt ergens onder geplaatst, zoals onder een keukenblad. Hier zit het keukenblad dus nog op de vaatwasser.  
  • Vrijstaand: de vrijstaande vaatwasser wordt nergens onder of in gebouwd. De vrijstaande vaatwasser kan gewoon overal in de ruimte worden geplaatst en heeft geen ondersteuning nodig. 

Zo kies je de juiste vaatwasser uit

Er zijn veel opties voor vaatwassers te vinden op het internet, wat de keuze voor een juiste vaatwasser lastig kan maken. Als je een vaatwasser gaat kopen, is het handig om gericht op zoek te gaan zodat je makkelijker en sneller iets vindt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te kiezen wat voor soort, inbouw, onderbouw of vrijstaand, je nodig hebt in je keuken. Daarnaast is de inhoud van de vaatwasser ook belangrijk. Voor een klein huishouden is een kleine vaatwasser voldoende en voor een groot huishouden is een grote vaatwasser handig.