Lees over een vloer die verkrijgbaar is in alle denkbare RAL- en NCS kleuren. Een vloer die ook als two-tone te verkrijgen is zoals betonlook, niet alleen nieuw mooi is, maar ook mooi blijft. Kortom, lees over de ideale vloer.

Het is niet voor de doe-het-zelver

Het is misschien het enige nadeel van de gietvloer, je legt die niet zelf. We hebben een tijd gehad dat menig doe-het-zelver op zijn of haar vrije dag een laminaat in de woonkamer legde. Het meeste werk leek het leegmaken van de woonkamer, zodra het een kale ruimte was lag de laminaatvloer er zo in, maar dat zal met deze vloer niet gaan. Velen vragen zich af, wat kost een gietvloer? Dagenlang zijn professionele vloerenleggers bezig, daar moet dan een prijskaart aan vastzitten. Het klopt dat het een investering is, maar daarna heb je een vloer voor het leven. De vloer zit vast aan de woning, dus permanent heb je die vloer van drie millimeter dik. Hierdoor is de prijs goed te overzien, want een laminaatvloer is voor acht tot tien jaar waarvan de laatste jaren de vloer niet mooi meer is. Een parketvloer gaat wel lang mee, maar dat is niet te doen met vloerverwarming, dus dan blijft de gietvloer over als duurzame vloer. Dit maakt de vloer relatief voordelig. Denk daarom ook goed na over de gietvloer kleuren, het is niet te veranderen.

Naadloos en het heeft zich bewezen

Om de vraag, wat kost een gietvloer, volledig te beantwoorden is het de moeite waard om te kijken hoe en waar de vloer zichzelf bewezen heeft. Al een lange tijd liggen de vloeren in de voedingsindustrie zoals bakkerijen. Aldaar wordt een vloer flink belast, soms valt er weleens een heet bakblik op de grond. Je treft de vloer ook aan in cafetaria’s en fastfoodketens waar de vloer intensief in gebruik is. Vooral op dat stukje vloer waar de klant staat de wachten om de bestelling op te geven en af te rekenen, daar moet de vloer zeer slijtvast zijn. Dit soort bedrijven vallen onder strenge inspecties, en die inspecteurs kijken ook naar de vloer. Daar mogen geen naden of kieren inzitten waar vuil zich kan ophopen, en die mogen ook niet ontstaan door krassen of andere beschadigingen in de vloer.

In huis wordt het minder belast dan in de voedingsindustrie

De conclusie is eenvoudig in te vullen. In huis kan er niet zoveel voorvallen dat de gietvloer schade oploopt. Ook bij de deur van de gang naar de woonkamer zal de vloer niet slijten. Kijk voor de gietvloer kleuren, ga voor een offerte voor antwoord op de vraag, wat kost een gietvloer?