Ben je woonachtig in Rijen en van plan om te verhuizen? Dan is dat om meerdere redenen natuurlijk hartstikke spannend. In de eerste plaats is het spannend om je huidige woning op te geven. Je gaat op een hele andere plek wonen en dat is volledig uit je comfortzone. Tegelijkertijd brengt het natuurlijk ook weer nieuwe belevenissen en avonturen met zich mee. Maar als je gaat verhuizen uit Rijen, dan moeten er eerst praktische zaken worden geregeld. In deze tekst gaan wij daar dieper op in.

Je huis verkopen

Uiteraard moet je eerst je oude huis verkopen. Je kunt ervoor kiezen om deze zelf te verkopen, maar wij raden je aan om een makelaar in te schakelen. Dit brengt namelijk meerdere fijne voordelen met zich mee. In de eerste plaats kan deze veel activiteiten uit je handen nemen. Ze kunnen bijvoorbeeld je huis taxeren en de bezichtigingen doen. Een makelaarskantoor kan ook mooie foto’s maken en online adverteren. Daarmee vergroot je de kans op een geslaagde verkoop van je woning. Uiteraard ben je er wat geld aan kwijt, maar je hebt dan tijd over voor andere zaken. De verhuizingsperiode is immers een drukke periode en daarom is het niet erg om zaken uit handen te nemen.

Verhuizen en de tuin leegruimen

Heb je de woning verkocht? Of heeft iemand een bod gedaan en is de kans zeer groot dat je woning binnenkort wordt verkocht? Dan kan het verhuizen eindelijk beginnen! Het is dan belangrijk om dit op een georganiseerde manier te doen. Veel mensen besluiten nog geen dingen in te pakken, want ze zijn nog niet officieel het huis uit. Toch kun je al veel van je inboedel alvast in dozen doen. Denk daarbij aan spullen op de zolder en andere dingen die je niet dagelijks gebruikt. Ook kun je alvast veel administratieve zaken regelen. Daarbij kun je denken aan het opzeggen van je abonnementen, uitschrijving bij de gemeente regelen en ga zo maar door. Heb je een tuin? Deze kun je ook alvast opruimen.

Hulp bij verhuizen

Je kunt ervoor kiezen om het verhuizen helemaal zelf te doen, maar we raden je aan om de hulp van een verhuisbedrijf in te schakelen. Actie Verhuizingen Rijen kan verschillende verhuizingsactiviteiten uit handen nemen. Jij houdt dan meer tijd over om andere zaken te regelen.