Ja, je weet het echt wel zeker. Jouw trap kan wel een goede opknapbeurt gebruiken. Wat kost een dergelijke renovatie eigenlijk? Dat is wat jij je afvraagt, niet waar? Je zocht waarschijnlijk op iets als “traprenovatie kosten” en zodoende ben je terechtgekomen bij dit korte artikel. We zullen deze vraag dan ook met liefde voor je beantwoorden. In deze blog kom jij erachter op hoeveel geld je zult moeten rekenen. Ook vertellen we je graag hoe de kosten dan precies zijn opgebouwd. Zoek daarom niet langer, want je bent bij het perfecte stukje tekst terechtgekomen voor het beantwoorden van je vraag.

Hoe het nu dan zit met de traprenovatie kosten

Het ligt er vooral aan hoe je het precies voor ogen ziet. Ben je van plan de renovatie zelf uit te voeren of laat je dit doen door een bedrijf? Laten we er voor nu even vanuit gaan dat je voor het tweede kiest. Wat zijn dan de gemiddelde kosten? Voor een supereenvoudige renovatie ben je dan rond de €1250- kwijt. Het gaat dan om een volledig rechte trap (waar dus geen bocht bij komt kijken) en de goedkoopste materialen. Je zult zo’n €2000- betalen voor een standaard renovatie. Hou je wel van wat luxe en wil je dingen als verlichting en trapleuningen? Dan kun je rekenen op zo’n €2950.

De prijsopbouw

Laat je het werk aan een ander over? Dan betaal je arbeidskosten. Dit is ongeveer 35% van de bovengenoemde bedragen. 50% gaat uit naar de kosten van het materiaal. De prijs is vanzelfsprekend erg afhankelijk van het type renovatie. Hou hier dan ook rekening mee tijdens het schatten van de traprenovatie kosten. Om je hier een beter beeld van te geven, zullen we een overzicht geven van diverse soorten renovaties met daarbij een vermelding van de gemiddelde prijs. Zeker een aanrader om dat ook even goed te bekijken.

Gemiddelde kosten per soort renovatie

Wil je de trap geschilderd hebben? Je betaalt dan rond de €30- per traptrede. Tapijt zal zo’n €40- per trede kosten. Ga je liever voor laminaat? Denk dan aan €80 per traptree. De prijzen van PVC? Die liggen rond de €95- per trede en voor eikenhout betaal je circa €120 per tree. Hierbij komen dan dus ook nog eventuele arbeidskosten als je een bedrijf het werk laat doen. De montagekosten zijn al wel bij de bovengenoemde prijzen berekend. Maar hoe zit het met de traprenovatie kosten als je de renovatie zelf gaat doen? Voor een diy-pakket betaal je vaak tussen de €300- en €500.

Is je vraag over de traprenovatie kosten beantwoord? We hopen uiteraard van wel. Je hebt wel gemerkt dat de traprenovatie kosten afhangen van bepaalde factoren. Wil je de klus zelf uitvoeren of laat je dit uitvoeren door professionals? Wat voor soort materiaal had je in gedachte voor de renovatie? Je bent achter de gemiddelde kosten gekomen en we hebben je een handig overzicht gegeven van de kosten per materiaalsoort. Ook de prijsopbouw is aan bod gekomen. Mocht je meer informatie willen of gelijk aan de slag? Ga dan naar Prostairs.nl.