Het komt regelmatig voor dat particulieren een huis bouwen. Wanneer dat het geval is, moeten er voorzorgsmaatregelen genomen worden. Op de eerste bent u verplicht dat de bouwplaats niet door onbevoegden kan worden betreden. Daarvoor kunt u hekken gebruiken, waarop u verbodsborden plaatst en aangeeft dat onbevoegden niet zonder toestemming op het bouwterrein mogen komen. U bent ook verplicht dat het bouwterrein goed wordt verlicht. Plaatsen op het bouwterrein waar gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan, moeten extra beveiligd worden. Zorg dat u voldoet aan de veiligheidsnormen, want als u wordt gecontroleerd door de overheid, waarvoor de inspectie SZW is aangewezen, en het is niet in orde, dan kan het bouwen worden stilgelegd.

Maatregelingen treffen voor zware vrachtwagens

Voordat de bouwplaats helemaal in orde is, moeten er ook voorzieningen worden getroffen voor de zware vrachtwagens die het bouwterrein op moeten. Vooral als de ondergrond drassig is, zijn er speciale maatregelen vereist. De vrachtwagens die op het bouwterrein moeten komen, voor het lossen van de bouwmaterialen, moeten niet in de grond wegzakken. Het wegzakken is te voorkomen door het gebruik van stalen rijplaten. Stalen rijplaten huren, moet u doen bij een gecertificeerd bedrijf. U bent er dan zeker van dat stalen rijplaten huren nuttig is. De gehuurde stalen rijplaten zijn allemaal mooi schoon en recht. U weet zeker dat rijplaten huren u een veilig gevoel zal geven. Rijplaten huren kunt u doen als u weet hoeveel stalen rijplaten u nodig heeft.

Het leveren van de stalen rijplaten

Het is niet alleen belangrijk op een bouwplaats dat de rijplaten op tijd worden geleverd, maar dat geldt ook bij festivals, waarbij de rijplaten dienen om parkeerterreinen goed bereikbaar te maken. Ook bij kermissen en dergelijke worden rijplaten gelegd, als het op een grasland plaatsvindt. Een gecertificeerd bedrijf kan de rijplaten snel leveren, omdat alles vanuit de eigen voorraad wordt geleverd. Door een kraan worden de stalen rijplaten op de juiste plaats gelegd. Normaal hebben de stalen rijplaten een lengte van 6 meter en een breedte van 1,5 meter. Voor festivals en kermissen worden vaak kunststof rijplaten gebruikt. Door het gebruik van rijplaten weet u zeker dat de bezoekers geen last zullen ondervinden van een drassige ondergrond.