Het bouwen van een pallet bed is tegenwoordig iets wat steeds vaker gebeurt. Het is niet alleen erg simpel, het zorgt er ook voor dat je slaapkamer een industriële en speelse uitstraling krijgt. Vooral onder de jeugd en studenten is dit een ludieke oplossing om geld te besparen en creatief bezig te zijn. Dat het bouwen van een pallet bed simpel is, betekent niet dat het binnen drie seconden is geregeld. Daarom beschrijft dit artikel hoe je van een goed matras een volwaardig bed kan maken.

Verzamelen

Als eerste is het belangrijk om meerdere pallets te verzamelen. Let er hierbij op dat het hout niet verrot is en redelijk schoon is van houtmijt. Zo zorg je er namelijk voor dat je bed niet na enkele weken in elkaar stort. Het is belangrijk dat je meerdere pallets hebt om zo de juiste maten van jouw bed te kunnen uitsnijden. Het moet immers wel een comfortabel bed worden.

Afmetingen

Zodra je de pallets hebt verzameld is het belangrijk om op te meten hoe groot jouw bed moet zijn. Als je voor een tweepersoonsbed gaat, heb je natuurlijk meer pallets nodig dan wanneer je voor een eenpersoons bed gaat. Houd hier dan ook rekening mee. Zodra je de afmetingen van je toekomstige bed hebt, is het belangrijk dat je de pallets gaat zagen zodat ze deze afmetingen matchen. Zet de verschillende onderdelen vast door gebruik te maken van schroeven en zorg ervoor dat alles goed vastzit. Houd er echter rekening mee dat je de pallets pas vastmaakt in de slaapkamer, zodat je ze niet uit elkaar hoeft te halen omdat ze niet door de deurpost passen.

Afwerking

Zodra de pallet constructie in de slaapkamer staat, is het tijd om je bed af te maken. Dit kan door de pallets een kleurtje te geven en er eventueel een kleed overheen te leggen. Op deze manier kan je namelijk de houten constructie een beetje opfleuren. Bovenop de houten constructie moet ruimte worden gemaakt voor een matras en een 4 seizoenen dekbed. Hiermee zorg je er namelijk voor dat je nieuwe bed niet te warm is in de zomer en niet te koud in de winter. Zo kan je optimaal genieten van jouw nieuwe pallet bed.