De laatste tijd gaat de mode wel erg snel vooruit en dan is het moeilijk om het bij te houden. Er is een grote kans dat jouw nieuwe keuken al gauw uit de mode is en niet meer als stijlvol gezien wordt. Hierom hebben we een aantal keukens op een rijtje gezet die niet zomaar uit de mode raken.

Kies voor een zwarte keuken

De witte keukens zijn een beetje afgezaagd geworden aangezien bijna iedereen deze de laatste tijd heeft. Een zwarte keuken is nu helemaal in. Jaren geleden werden de zwarte keukens al geïntroduceerd als vernieuwend en deze titel hebben ze weten aan te houden. Dit geeft het gevoel dat zwarte keukens wellicht stijlvol, maar ook tijdloos zijn. Een donkere keuken geeft al gauw een chique gevoel en is erg strak, maar daarnaast heeft het ook een hele stoere en robuuste uitstraling. Er zijn ook nog eens talloze opties in de materialen. Bij een zwarte keuken hoef je namelijk niet alleen maar te denken aan staal, je kunt ook zwart hout gebruiken. Met deze verschillende materialen kun jij precies de uitstraling kiezen die jij wilt. Wil je voor deze tijdloze keuken gaan? Dan kun je bijvoorbeeld een zwarte keuken van Anselm Oome uitkiezen, of hem hier laten ontwerpen.

Ga voor eikenhout

Eikenhout is iets wat al jaren gebruikt wordt voor alle kamers in het huis en wat nog steeds als mooi en soms zelfs nieuw wordt gezien. Eén van de redenen hiervoor is dat er enorm veel mogelijkheden zijn met eikenhout. Je kunt het laten branden, kleuren, schuren, noem maar op. Een eikenhouten keuken straalt veel warmte uit en zal dus gauw een huiselijk gevoel geven. Toch kan de uitstraling ook heel strak zijn. Het is maar net waar je van houdt en hoe je het aanpakt. Ruwe eikenhouten balken zullen sneller een knus gevoel geven, terwijl gladde planken een chique keuken kunnen creëren. Eén ding is zeker, jouw keuken zal nooit uit de mode raken.

Voeg een kleur toe aan je witte keuken

Stel je bent niet van plan om je hele keuken te renoveren, maar je wilt toch iets nieuws, dan kun je een kleur toevoegen. Je kunt ook een bepaalde kleur kiezen als je wel de gehele keuken renoveert natuurlijk. Mooie kleuren voor een keuken zijn vaak de koele kleuren, zoals blauw en groen. Donkergroene keukens waren jaren geleden erg populair en als je dit combineert met genoeg lichtinval zul je al snel merken dat ze stijlvol blijven. Verder kun je nooit mis gaan met een gekleurde muur, als je deze zat bent kun je er namelijk altijd overheen schilderen.