Ben jij op zoek naar een mooie haard voor in je huiskamer? Een haard die er niet alleen voor zorgt dat het lekker warm wordt in je huis, maar die er daarbij ook nog eens stijlvol uitziet. Een bio-ethanol haard is dan een goede keuze. Dit is een haard die een echte aanwinst is voor je inrichting.

Wat is een dit type haard precies?

Een bio ethanol haard is een type haard dat gebruikmaakt van bio-ethanol als brandstof. Dit is een duurzame brandstof die gemaakt wordt van biologische grondstoffen, zoals suikerbieten of granen. De haard werkt op een gelijksoortige manier als een open haard, maar heeft geen aansluiting op een gasleiding of een schoorsteen nodig. In plaats daarvan wordt de bio-ethanol in een brandreservoir geplaatst, waarbij de haard op een veilige manier brandt.

De voordelen van een deze soort haard

Een bio-ethanol haard, zoals die van Marziano, is gemakkelijk te installeren, deze heeft namelijk geen aansluiting op een gasleiding of schoorsteen nodig. Dit betekent dat de haard gemakkelijk te installeren is in bijna elke soort ruimte. Daarbij is bio-ethanol een duurzame brandstof die gemaakt wordt van biologische grondstoffen, zoals suikerbieten of granen. Dit betekent dat je een bijdrage levert aan een duurzamere levensstijl door bio-ethanol te gebruiken. In tegenstelling tot houtkachels of open haarden, produceren deze haarden geen rook of roet. Dit betekent dat ze weinig impact hebben op de luchtkwaliteit in een ruimte. Bovendien verspreiden ze geen geur, wat betekent dat je ze in bijna elke ruimte kunt gebruiken.

Mooi is dat bio-ethanol haarden verkrijgbaar zijn in verschillende stijlen en maten, waardoor je kunt kiezen voor een haard die helemaal past bij de stijl van je huis. Tot slot: deze soort haarden heeft geen vaste aansluiting op een gasleiding nodig, wat betekent dat er minder kans is op gaslekken of andere veiligheidsrisico’s.

De installatie van een haard

Als je zelf deze haard wil installeren, is het verstandig om goed te letten op de instructies die bij de haard zijn meegeleverd. Dit zal je helpen om te bepalen wat er nodig is voor de installatie en hoe je de haard op een veilige manier plaatst. Als je weinig ervaring hebt met het installeren van haarden, of als je twijfelt over je vaardigheden, is het verstandig om een professional in te schakelen.