Wanneer u in het bezit bent van een plat dak, dan is het verstandig om het zwarte platte dak wit te maken. U zult wel ondervonden hebben dat de ruimte, onder het zwarte platte dak, tijdens de zomermaanden erg warm wordt. Dat komt, omdat het zwarte dak alle warmte van de zon absorbeert. Wanneer het wit is, zal het de warmte van de zon weerkaatsen en daardoor veel koeler blijven. De temperatuur van een zwart dak kan tijdens de zomermaanden tot wel 80 graden Celsius oplopen, terwijl dat bij een plat wit dak maximaal maar 40 graden Celsius zal zijn. Om die reden is het verstandig om het platte dak te voorzien van een witte dak coating.

Een bitumendakbedekking

Wanneer u platte dak al vele jaren voorzien is van bitumen en gebreken gaat vertonen, omdat er scheurtjes inkomen, kunt u uw dakbedekking vervangen door een nieuwe. Het is verstandiger om over de zwarte laag bitumen een cool roof coating aan te brengen. U kunt een siliconen witte dakbedekking, cool roof coating, zelf aanbrengen door gebruik te maken van een kwast of roller. Voordat u de cool roof coating zelf kunt brengen, moet het dak minimaal 5 jaar zijn blootgesteld aan de UV stralen van de zon en de verschillende weersinvloeden. Wanneer u daarna de cool roof coating aanbrengt zal het goed op het bitumen hechten. Wilt u precies weten hoe u de cool roof coating kunt aanbrengen, kunt u naar de website van platdakherstel.nl gaan.

Het zelf aanbrengen van de cool roof coating

Het is vrij eenvoudig om de cool roof coating aan te brengen. U moet er op de eerste plaats voor zorgen dat u veilig te werk gaat. Ook is het van groot belang dat u de veiligheidsinstructies goed doorleest. U kunt daarvoor zelfs eerst nog instructievideo’s bekijken. Om de cool roof coating op de oude dakbedekking aan te kunnen brengen, moet u de oude dakbedekking goed schoonspuiten met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. Daardoor wordt het dak schoon en vetvrij. De cool roof coating zal dan goed hechten. Heeft u, voordat u wilt beginnen, nog vragen, neem dan even contact op met platdakherstel.nl. De vakman zal u vertellen wat u moet en kunt doen.