Een stacaravan kan een heerlijke plek zijn om vakantie te vieren of om een gedeelte van het jaar te verblijven, mits je stacaravan in orde is. Heeft jouw stacaravan de nodige gebreken, waardoor je er niet meer fijn in kunt leven? Dan wordt het misschien tijd voor een renovatie van de stacaravan. In dit artikel geeft ik je enkele tips zodat jouw stacaravan renovatie soepel kan verlopen. 

Het plannen van de renovatie

Allereerst is het belangrijk dat je de renovatie in kaart brengt. Wat moet er precies gebeuren om jouw doel te bereiken? Welke dingen hebben prioriteit en welke dingen kunnen eventueel ook later nog? Natuurlijk moet je hierbij ook niet je budget vergeten. Sommige dingen kun je van de buitenkant misschien niet meteen zien, maar zijn wel belangrijk om je woongemak weer optimaal te krijgen. Daarom kan het goed zijn om hierbij om hulp te vragen van een partij die verstand heeft van stacaravan renovaties. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op: https://www.boschaletrenovatie.nl/stacaravan-renoveren.

Zelf doen of uitbesteden?

Nadat je in kaart hebt gebracht wat er allemaal moet gebeuren is het belangrijk om te bedenken of je de renovatie zelf gaat uitvoeren of dat je iemand inhuurt hiervoor. Ben je zelf heel handig, dan kun je de meeste dingen misschien prima zelf. Ben je niet zo handig, dan kan het slimmer zijn om het uit te besteden (voor je het weet zit je in het programma ‘Help, mijn man is klusser’). Als je iemand inhuurt is het belangrijk dat je voor een betrouwbare partij kiest met ervaring, hierdoor heb jij de minste stress tijdens de verbouwing. Daarnaast zijn kosten natuurlijk ook een factor bij het kiezen van een partij. Ga niet zomaar voor de eerste de beste, maar vergelijk meerdere partijen met elkaar en kies op basis daarvan.

Zorg dat je tijdens de renovatie goed in contact blijft met alle partijen, zodat alles soepel verloopt en er geen miscommunicaties ontstaan. Heb jij hier zelf geen tijd voor? Huur hiervoor dan een aannemer in.

Hoe kun je kosten besparen tijdens jouw stacaravan renovatie?

  • Maak van tevoren een realistische kostenschatting, waarbij je alles meeneemt
  • Door (kleine) dingen zelf te doen, hoef je niet overal een partij voor in te huren
  • Kijk welke materialen/spullen je kunt hergebruiken
  • Koop je spullen tweedehands, dit is vaak nog helemaal prima
  • Vergelijk meerdere partijen met elkaar op basis van hun offertes
  • Bekijk hoe je je woning kunt verduurzamen, zodat je in de toekomst kunt besparen