Het is nu net na de feestdagen en dat is de periode dat veel mensen vrij nemen. Hoewel de meeste mensen slecht de week van of na kerst nemen, is het toch echt voor aardig wat mensen, al helemaal die in het onderwijs, nu vakantie. Vakantie is voor een beetje klusser de tijd dat de klusjes die al maanden vooruit zijn geschoven toch eindelijk eens aan de beurt komen.

Denk bijvoorbeeld aan de renovatie van het oude fietsenschuurtje in de tuin. Dat ding is helemaal verrot en alles van hoekijzers tot balkdragers moet worden vervangen. Misschien is het zelfs wel makkelijker eigenlijk om helemaal op nieuw te beginnen en het oude schuurtje weg te halen. Maar als de echte klusser die jij bent ga je toch de strijd aan met het schuurtje dat oud is, maar nog niet op en met een likje verf prima nog een paar jaartjes mee kan. Haal Flappie’s konijnenhok uit elkaar en gebruik het hout ter versteviging van de schuur en vervang de planken die vervangen moeten worden. Met een paar dagen goed hard werk in de kou krijg je het vanzelf warm en zal je binnen de kortste keren weer een prachtig schuurtje hebben dat zo goed als nieuw is.

Nu je het konijnenhok uit elkaar hebt gehaald kan je misschien ook gelijk weer beginnen aan een nieuw konijnenhok. Hoewel je Flappie niet meer hebt sinds de activiteiten in het toen nog gammele fietsenschuurtje van een paar weken geleden, wil de kleine Youp nu weer een nieuw konijn en daar is weer een hok voor nodig. Begin met niks en eindig met een mooi hok, het klinkt mooi en dat is het ook, als je er maar genoeg liefde in stopt. Een mooie dag om te doen op een droge winterdag in januari tijdens je vakantie.