Tegenwoordig hoor je steeds meer mensen praten over een veiligheidsbeslag en dat is niet zonder reden. In jouw zoektocht naar het juiste deurbeslag voor buitendeuren kom je al snel verschillende termen tegen. Veel van deze termen heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord en dat is natuurlijk niet zo gek. Termen zoals inbraakwerend deurbeslag en veiligheidsbeslag zijn heel normaal als het gaat om deurbeslag. Veiligheidsbeslag draagt bij aan een veilig gevoel in huis en het heeft veel te maken met de sloten van jouw voor- en achterdeur. Het beslag van de voordeur is vaak voorzien van een rozet in combinatie met veiligheidsrozet.

Het veiligheidsbeslag zorgt voor een betere bescherming van het slot en dit mag niet vergeten worden. Het geeft een inbreker meer moeite met inbreken en vaak doen ze dit dan niet. Toch kan het moeilijk zijn om het juiste beslag te kopen, vooral als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Heb jij hier hulp bij nodig? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Maatvoering

Bij het uitkiezen van een veiligheidsbeslag op schild, is het mogelijk om te kiezen voor verschillende profielcilindergaten. Deze hebben allemaal een andere maat en hier moet je goed rekening mee houden. De meeste gaten zijn 55 mm, 72 mm en 92 mm, maar het kan ook nog eens anders zijn. Meet daarom de maatvoering goed op door de afstand te meten tussen het hart van het krukgat en het cilindergat. De maatvoeringen staan ook op de website van de aanbieder en hier kun je ook naar kijken. Het is altijd belangrijk om de juiste maatvoering te kiezen, zodat je zeker weet dat het beslag op de deur past. Vaak heeft de achterdeur dezelfde maatvoering als de voordeur.

Veiligheidsbeslag: kerntrekbeveiliging

Een hele populaire inbraakmethode onder de inbrekers is kerntrekken. Bij deze methode gebruikt een inbreker altijd een schroevendraaier, die ze in het cilinder draaien en het cilinder uit het slot trekken. Met het kiezen van een veiligheidsbeslag, is het ook belangrijk om te kijken naar kerntrekbeveiliging. Door dit te kopen kan een inbreker niet meer deze methode gebruiken en dat is natuurlijk een stuk beter voor de inbraakbeveiliging. Het slot moet ook voorzien zijn van een SKG-keurmerk, zodat je zeker weet dat je een slot hebt van een hoge kwaliteit. Hierbij kan het ook belangrijk zijn om beroep te doen op de diensten van een slotenmaker. Deze weet namelijk precies waar hij naar moet kijken en dat is natuurlijk heel erg belangrijk.

Online bestellen

Je kunt een veiligheidsbeslag eenvoudig op het internet bestellen, maar je moet dit wel doen bij een betrouwbare aanbieder. Alleen bij een betrouwbare aanbieder is het mogelijk om een beslag te kopen van een hoge kwaliteit. Je weet op deze manier zeker dat het beslag goed is en ook zorgt voor weerstand bij een inbraak. Vaak is het verstandig om het beslag te laten monteren door een specialist, zodat je zeker weet dat deze ook echt goed werkt.