Vanwege de corona ontwikkelingen is de ventilatie van gebouwen een steeds belangrijker onderdeel van bouwprojecten geworden. Dit  niet alleen voor kantoor- en industriële-, maar ook voor particuliere bouwprojecten. Bij de installatie van ventilatiesystemen is het van belang dat het systeem betrouwbaar en duurzaam is. De mate van betrouwbaarheid en duurzaamheid wordt voor een belangrijk deel bepaald door het materiaal dat voor het ventilatiesysteem wordt ingezet. Dit is dan ook de reden dat er vaak voor kunststof leidingsystemen wordt gekozen.

Wat zijn de voordelen van kunststof leidingsystemen

Ten opzichte van traditionele materialen die voor ventilatieleidingen worden gebruikt, heeft kunststof een aantal belangrijke voordelen. Zo is kunststof een stuk lichter dan bijvoorbeeld metalen leidingen. Dit geeft voordelen bij de verwerking en bij de constructies. Daarnaast hebben de meeste kunststoffen een uitstekende elektrische isolatie wat de veiligheid ten goede komt. De keuze binnen  het aantal verschillende kunststof soorten en de daarbij behorende productonderdelen zijn groot. Dit betekent dat er voor praktisch iedere ventilatie uitdaging wel een oplossing is.

Kunststoffen zijn uitstekend te bewerken

De meeste kunststofsoorten zijn uitstekend te bewerken. Zo behoren zagen, frezen, verspanen, water- en lasersnijden allemaal tot de mogelijkheden. Veel kunststoffen kunnen ook verlijmd worden. Bij kunststoffen die een apolair oppervlak bezitten, is het verlijmen een stuk lastiger. De koppelingen binnen deze kunststof leidingen worden vaak gelast.

Een grote keuze aan verschillende kunststof buizen en hulpstukken

Vink houdt een uitgebreid assortiment kunststof ventilatie leidingsystemen op voorraad. Dit in verschillende kunststofsoorten, zoals Polyethyleen, Polypropyleen, PVC en PVDF. Binnen deze sub programma’s kan een keuze gemaakt worden uit veel verschillende buizen en hulpstukken. Zo zijn de buizen leverbaar in verschillende lengtematen en diameters. Het programma hulpstukken bestaat uit vele vormen die worden gebruikt bij de opbouw van het ventilatiesysteem. Voorbeelden van deze hulpstukken zijn: bochten, T-stukken, dakdoorvoeren, flenzen, verloopstukken en eindkappen. Zowel de buizen als de hulpstukken zijn te bekijken en te bestellen op vinkkunststoffen.nl.