In beginsel is de allergrootste tip, laat in elk geval een dakkapel plaatsen. Zolders zijn meestal smal en donker, echter qua vloeroppervlak de grootste kamer van het huis. Als je een dakkapel laat plaatsen, dan verander je in ongeveer een week tijd de donkere zolder tot een ruime lichte kamer. Maar hoe moet je te werk gaan bij een dakkapel in Breda plaatsen? Lees in dit artikel 3 tips voor het plaatsen van een dakkapel.

Tip 1: Kijk rond in de wijk

Vaak is het mogelijk om een dakkapel in Breda zonder vergunning te laten plaatsen. Je kunt daar achter komen door rond te kijken in de wijk. Misschien staan in de hele wijk de dakkapellen aan de achterkant van de woning? Misschien is overal de maatvoering hetzelfde, bijvoorbeeld de dakkapellen staan een meter van de buren af, een meter onder het nok en een halve meter boven de goot. Als dit het geval is dan kun je er vanuit gaan dat op die manier een dakkapel zonder vergunning te plaatsen is. Niet alleen jij, maar ook anderen hebben geen zin om honderden euro’s aan leges te betalen voor een bouwvergunning.

Tip 2: De zolder goed isoleren

Bij de 3 tips voor het plaatsen van een dakkapel mag goed isoleren niet ontbreken. Na het plaatsen van een dakkapel moet je toch van de zolder een kamertje maken, wees dan niet zuinig met isolerende deken en platen. Isolatiemateriaal is goedkoop te verkrijgen, maar je creëert een fors lagere energierekening. Wist je trouwens dat het kamertje maken het meeste aan tijd vraagt? De dakkapel zelf plaatsen vaklieden in één dag, maar als doe-het-zelver ben je nog wel een weekje bezig met aftimmeren, schilderen, en een vloer leggen.

Tip 3: Kies voor vaklieden

Het lijkt alsof er bij 3 tips voor het plaatsen van een dakkapel wat stappen overgeslagen worden. Bijvoorbeeld de tip om te kiezen voor een onderhoudsvrije kunststof dakkapel. Als je online dakkapellen gaat bekijken dan zal je constateren dat er geen andere zijn. Het gaat nu dus door naar de laatste tip. Op de dag van het plaatsen maken timmerlieden een gat in het dak, en dan komt de dakkapel met een hijskraan. De tip is om al het materiaal om de zolder af te timmeren met die hijskraan naar boven te laten brengen en via het gat in het dak het op zolder laten leggen. Tot zover de 3 tips voor het plaatsen van een dakkapel.