Als je werkzaam bent in de bouw is het prettig om te beschikken over je eigen spullen en dat dit spullen van kwaliteit zijn. Verschillende plekken hebben een assortiment aan deze spullen, waaronder Combifit. Voor al je favoriete gereedschappen kun je op deze website terecht en kun je ook meer lezen over welke producten je het beste kunt aanschaffen en waar je deze het beste voor kunt gebruiken. Combifit is dus de plek waar je terecht kunt voor verschillende producten van verschillende merken die jouw werkzaamheden in de bouw makkelijker zullen maken.

Het assortiment

Combifit heeft een assortiment van verschillende merken die van producten zijn voorzien zoals kit, purschuim, lijm, banden, tapes, beglazingsmaterialen en andere soorten gereedschap. Ook binnen deze producten wordt weer onderscheidt gemaakt. Daarnaast kun je op de website van Combifit ook meer lezen over verschillende sectoren en hoe hun producten hier het beste voor gebruikt kunnen worden. Kit is een veelzijdig product en hieronder zullen twee soorten kit volgen die je bij Combifit kunt aanschaffen.

Silliconenkit

Als je kit wilt aanschaffen heb je hier keuze uit verschillende soorten kit, waaronder zwaluw kit. Dit zijn verschillende soorten silliconenkit, dit is een afdichtingskit die, zoals de verzamelnaam al zegt, gemaakt is van silliconen en geschikt is om dingen af te dichten. De kit vormt als het ware een barrière en deze voorkomt dat er water, lucht of andere vloeistoffen door het oppervlak kunnen binnendringen. Nadat het is opgedroogd, vormt de kit een sterke verbinding met het oppervlak waar het op is aangebracht. Het kan op verschillende oppervlakten worden gebruikt en is, zoals al naar voren is gekomen, waterdicht en ook nog eens bestand tegen hoge temperaturen. Het is een erg diverse kit en wordt veel gebruikt in sanitaire ruimtes. Daarnaast wordt het ook toegepast binnen de panelenbouw en bij noodreparaties bij beglazing. De kit is ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor het goed samengaat met het oppervlak waar het voor wordt gebruikt. 

Acrylkit

Als je iets wilt doen aan voegen, naden, kieren of scheuren dan kun je acrylkit of acrylaatkit aanschaffen. Dit is een erg elastische kit en kan op vele manieren worden toegepast. De kit is op waterbasis en kan voor zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het is een kit die snel droogt en wordt vooral gebruikt op plekken waar weinig werking van materialen plaatsvindt, zoals bij kozijnen, plinten, muren, trappen of vensterbanken. Een andere plek waar acrylkit vaak voor wordt gebruikt, is rondom stopcontacten. Een voorbeeld van silliconenkit in vergelijking tot acrylkit, is dat silliconenkit veel beter bestand is tegen hoge temperaturen. Als je van tevoren al een beeld hebt dat er veel warmte zal stralen op de plek waar je de kit aanbrengt, dan kun je beter kiezen voor silliconenkit. Zo kun je dus afhankelijk van je werkzaamheden inspelen op de producten die je gebruikt.