Een doucheafvoer kan makkelijk verstopt raken. Je gebruikt zeep, shampoo en andere producten tijdens het douchen en die zeepresten komen in de afvoer terecht. Ook losse haren komen hier terecht en die combinatie kan ervoor zorgen dat je afvoer verstopt raakt. Het komt dan ook relatief vaak voor, terwijl het heel eenvoudig op te lossen is. Wil je een doucheafvoer ontstoppen in Eindhoven? Lees in deze blog dan onze tips.

Zelf doucheafvoer ontstoppen in Eindhoven

Je kunt zelf proberen een doucheafvoer ontstoppen in Eindhoven. Bij een supermarkt of een bouwmarkt kun je ontstoppingsmiddelen en gereedschappen aanschaffen, waarmee je de verstopping kunt verhelpen. Denk aan krachtige en chemische ontstoppingsmiddelen of een ontstopper, waarmee je met wat kracht en moeite de verstopping kunt oplossen. Je kunt het ook met heet water proberen en vaak lukt het dan ook.

Wanneer bel je de loodgieter?

Je schakelt de hulp in van een loodgieter als het je zelf niet lukt om de doucheafvoer ontstoppen in Eindhoven. De verstopping is dan te hardnekkig of zit te diep om het zelf op te lossen. Een loodgieter heeft niet alleen de juiste gereedschappen, maar ook kennis van enkele trucs, waarmee hij de klus kan klaren. 

Uiteraard trek je ook gelijk aan de bel als de situatie uit de hand loopt. Als bijvoorbeeld het water helemaal niet meer wegloopt en er een lekkage ontstaat. Dat gaat vaak gepaard met vieze geurtjes en een natte bende. Waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Een lekkage kan bijvoorbeeld ook schade veroorzaken aan schilderwerk en houten vloeren. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

De ene loodgieter is de andere niet

Het is wel een feit dat de ene loodgieter de andere niet is. Wil je een doucheafvoer ontstoppen in Eindhoven? Dan is het slim voor de juiste specialist te kiezen. Maar hoe doe je dat? Door je er een beetje in te verdiepen en onderzoek te doen naar hoeveel het kost en welke dienstverlening de loodgieter heeft.

Je hebt bijvoorbeeld profijt van een loodgieter die niet alleen 24/7 bereikbaar is, maar die er ook een sport van maakt dat hij of zij binnen het uur bij je op de stoep staat. Dat is pas service en dan weet je ook dat het probleem razendsnel wordt verholpen. Maar dat is niet het enige waar je op kunt of zelfs moet letten.

Kijk ook naar de voorrijkosten en dan ook specifiek naar de kosten als een loodgieter op speciale tijden op de stoep moet staan. De een vraagt hier de hoofdprijs voor, terwijl de ander een normaal tarief hanteert. Door jezelf hierin te verdiepen kun je dus ook wat geld besparen, wat wel wenselijk is.

Als laatste kun je ook kijken naar de garantie op een doucheafvoer ontstoppen in Eindhoven. De meeste loodgieters geven 3 maanden garantie op de verrichte werkzaamheden. Als het probleem terugkeert, wordt het kosteloos verholpen. Wanneer een loodgieter geen garantie geeft, moet je jezelf afvragen of het dan ook verstandig is om hem of haar in te schakelen. Bij MMA Eindhoven zit je sowieso goed!