Als je je huis of je tuin gaat verven, kan je binnen enkele tijd een ruimte echt helemaal veranderen. Een nieuw geverfde muur of schutting zorgt meteen voor een heel ander gevoel. Alles ziet er meteen mooier, gladder en nieuwer uit! Je muur krijgt weer een frisse glans en je schutting ziet er meteen weer uit als nieuw. En dat met een simpel blikje verf. Hoewel het heel simpel klinkt, is schilderen een echt vak en daarom moet je met een paar dingen rekening houden voordat je aan een nieuwe klus begint. Van te voren is Verf Beter is bijvoorbeeld heel erg aan te raden. In deze blog zullen we je er meer over vertellen. Lees dus snel verder als je aan een nieuwe schilderklus wil beginnen!

Verschillende soorten verf voor verschillende klussen

Als je ooit al een keer iets geverfd hebt, weet je dat er verschillende soorten verf bestaan voor binnen en buiten klussen. Buiten moet verf namelijk tegen verschillende weersomstandigheden kunnen zoals regen, wind of zelfs heftige stormen. Een binnenmuur heeft hier natuurlijk niet mee te maken en daarom kan je ook andere verf gebruiken. Daarom is het aan te raden om verf vergelijken voordat je begint met de klus. Alkydverf is een verf op oliebasis en is perfect voor schilderwerk dat buiten gedaan moet worden. Dit komt doordat de verf erg sterk en ook dik aan te brengen is. Bovendien droogt de verf erg snel, wat ideaal is in de winter. Het makkelijke aan deze verf is ook dat je gemakkelijk de dikte aan kan passen. Hierdoor hoef je niet eindeloos verf vergelijken, want met een beetje terpentine pas je de verf zo aan!

Verf vergelijken met een beetje glans

Alkydverf is een hele handige verf, maar sommige mensen willen liever verf met een beetje glans erin. Dan is hoogglans verf ideaal. Deze verf heeft, zoals de naam al doet vermoeden, glans in zich. Echter ziet deze glans er niet alleen mooi uit, maar het heeft ook nog eens een functie. De glans weerkaatst namelijk de zonnestralen, waardoor de verf langer meegaat. De zon kan deze verf dus minder goed aantasten. Hoogglans verf heeft dus een hele hoge slijtvastheid in vergelijking met andere verfsoorten zoals alkydverf. Bovendien is hoogglans verf erg makkelijk schoon te maken. Dit komt doordat deze verf erg hard opdroogt. Je kan dus gemakkelijk met een vochtige doek je net nieuw geschilderde schutting afdoen zonder dat je de verf beschadigd. Heb je niet zo veel ervaring met verven? Maak dan een afspraak bij Verf Beter om je schutting professioneel te laten verven.

Goed verf vergelijken om de perfecte verf voor je schutting te vinden

Een mooie houten schutting hoeft natuurlijk niet altijd een andere kleur te hebben. Met een goede transparante lak, laat je het natuurlijke van het hout goed uitkomen. Dit komt doordat de nerven en de imperfecties van het hout geaccentueerd worden. Vooral bij transparante lak is het belangrijk om de verf vergelijken. Een transparante lak van minder goede kwaliteit zal het hout namelijk minder mooi uit laten komen.