Elektrotechniek is een vakgebied dat zich bezighoudt met het ontwerp, de bouw en het gebruik van elektrische systemen. Het wordt ook wel elektrotechnologie genoemd. Zonder elektrotechniek is er simpelweg geen stroom. Als het elektriciteitsnetwerk uitvalt, zijn er grote problemen in de wereld om ons heen. Productieprocessen komen tot stilstand, bedrijven liggen stil en ziekenhuizen moeten noodgedwongen hun noodaggregaten inzetten. Ook thuis hebben we een goedwerkende stroomvoorziening nodig.

Het elektriciteitsnetwerk

Het elektriciteitsnet is waarschijnlijk het meest herkenbare elektrotechnische systeem. Dit netwerk van elektrische draden levert elektrische energie aan huizen, bedrijven en andere gebouwen over de hele wereld. Het elektriciteitsnet is een complex systeem dat elektriciteit produceert, transporteert en distribueert naar verschillende gebruikers. Elektrotechnici werken aan alle facetten van dit systeem, van het ontwerpen van nieuwe elektrische centrales tot het installeren en onderhouden van elektrische leidingen.

Elektrotechnici

Elektrotechnici hebben zich gespecialiseerd in alles wat met elektra en netwerken te maken hebben. Niet alleen in het aanleggen van wandcontactdozen en het aanleggen van verlichting, maar ook energietechniek, meet en regeltechniek en telecommunicatietechniek vallen onder elektrotechniek. De elektrotechnici kunnen dus niet alleen nieuwe systemen en netwerken aanleggen, maar ze kunnen ook service verlenen, storingen opzoeken en verhelpen en installaties up-to-date houden.

Uitdagend vakgebied

Elektrotechniek is een uitdagend vakgebied dat voortdurend verandert en zich blijft ontwikkelen. Elektrotechnici moeten up-to-date blijven met de nieuwste technologieën en ontwikkelingen om goed te kunnen functioneren in hun jobs. Ze moeten ook sterk analytisch vermogen hebben om elektrische systemen te begrijpen en te diagnosticeren en elektrische problemen op te lossen. Elektrotechnici zijn vaak werkzaam in teams om complexe projecten af te ronden. Het elektrotechnische vakgebied biedt vele uitdagingen en mogelijkheden voor elektrotechnici met de juiste kennis en vaardigheden.

Elektrotechniek bij Endenburg

Endenburg is een elektrotechnisch bedrijf dat gevestigd is in Rotterdam. Het bedrijf is opgericht in 1887 door W.G. Endenburg. Endenburg is gespecialiseerd in elektrotechnische installaties, onderhoud en reparaties. Het bedrijf is een elektrotechnisch allround partner in een dynamische wereld. Endenburg levert ook elektrische materialen en apparatuur aan bedrijven en particulieren. In de volgende markten voelt Endenburg zich thuis: bedrijfsgebouwen, zorg, onderwijs, industrie, datacenters, haven en overheid. Bedrijven in deze markten die elektrotechniek in Rotterdam willen inzetten kunnen zich oriënteren bij Endenburg.

Welke disciplines beheert Endenburg?

  • Consultancy en engineering
  • Nieuwbouw
  • Renovatie en restauratie
  • Aanpassingen en uitbreidingen
  • Gebouw en industriële automatiseringen
  • Beheer- en onderhoudswerkzaamheden
  • Inspecties en keuringen
  • SCIOS
  • Energie en noodstroomvoorzieningen
  • Security Solutions
  • Paneelbouw & assemblage