Bedrijven die regelmatig werkzaamheden aan woningen en gebouwen uitvoeren, beschikken vaak over een steiger om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Ze doen dit de ene keer in Groningen en de andere keer in Almere. Deze bedrijven moeten de steiger dus ook telkens weer gaan transporteren, maar hoe kun je dat het beste aanpakken? Je komt er in dit handige artikel snel meer over te weten. Lees dus vooral even verder!

Een bestelbusje gebruiken is nooit verstandig

De meeste bedrijven die dagelijks of regelmatig een steiger nodig hebben voor het uitvoeren van werkzaamheden, transporteren de steiger vaak met een bestelbusje. Het is dan ook direct belangrijk om te weten dat dit nooit verstandig is. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat de steiger, maar ook het bestelbusje beschadigd kan raken. Daarnaast neemt een steiger ook veel ruimte in beslag en is er dus minder ruimte voor materialen en gereedschappen. Het is wel mogelijk om de steiger aan de zijkanten of op het dak van een bestelbusje te transporteren, maar ook doen veel bedrijven dit niet. Het is namelijk veel werk om de onderdelen van het dak te halen. 

Schaf een steigeraanhanger aan

Een van de beste keuzes die je kunt maken als je regelmatig of dagelijks een steiger nodig hebt, is een steigeraanhanger kopen. Dat heeft ermee te maken dat een steigeraanhanger speciaal bedoeld is voor het transporteren van een steiger. Deze steigeraanhangers zijn universeel en kunnen dus gebruikt worden voor iedere steiger. Wat wel een nadeel is van zulke steigeraanhangers, is dat er weinig ruimte is voor extra onderdelen. Deze zul je dus nog steeds op een andere manier moeten vervoeren. Hang nooit teveel onderdelen aan een steigeraanhanger, want dit kan gevaarlijk zijn voor andere weggebruikers. 

Zijn er ook andere opties?

Wanneer je een steiger wilt gaan vervoeren, dan heb je maar weinig opties. De eerste optie is het vervoeren van de steiger in een bestelbusje, maar dit is niet altijd zo verstandig. De tweede optie die je hebt, is het vervoeren van een steiger met behulp van een steigeraanhanger. Dit is de beste keuze die je kunt maken. Er zijn verder geen andere opties waar je uit kunt kiezen. Wil je weten waar je terecht kan voor het aanschaffen van een steigeraanhanger? Je kunt een steigeraanhanger vaak aanschaffen bij winkels die zich focussen op het verkopen van steigers.