Als jij op zoek bent naar de voor jou perfecte drinkfles, dan heb je wat betreft het materiaal erg veel te kiezen. De meest verkochte drinkflessen zijn flessen van glas, metaal of van plastic. We vertellen je hier graag over de verschillende drinkflessen en de voor- en nadelen van het gebruik van deze flessen.

De voordelen van het gebruik van een metalen drinkfles

Bij de keuze voor drinkflessen zou je kunnen kiezen voor een metalen drinkfles. Deze flessen zijn ideaal geschikt voor outdoor gebruik. Groot voordeel van het gebruik van deze drinkflessen is dat ze onbreekbaar zijn. Ze lekken bovendien niet en water blijft in deze drinkflessen vaak lang vers en fris. Kies je echter voor aluminium flessen, dan loop je wel het risico dat deze flessen op een gegeven moment chemicaliën gaan lekken. Daardoor kan de smaak van water aangetast worden. Om deze reden kun je beter kiezen voor een drinkfles van RVS. Nadeel van een drinkfles van metaal is dat de flessen niet erg duurzaam zijn. Wanneer je besluit voor een metalen drinkfles te kiezen, kies dan bij voorkeur niet de goedkoopste uitvoering.

De plastic fles wordt het meest verkocht in ons land

Veel mensen besluiten te kiezen voor drinkflessen die van plastic zijn. Doorgaans wordt een kunststof gebruikt. Voordeel van deze flessen is het lichte gewicht. Ook zijn de flessen goedkoop in aanschaf en kun je ze prima afwassen in de vaatwasser. Bij de keuze die je maakt is het wel verstandig dat je kijkt of de plastic fles BPA vrij is. Zo weet je zeker dat er geen schadelijke weekmakers in jouw water terechtkomen. Kies je voor het bewaren van water in deze flessen, vervang of verfris dan wel regelmatig. Het is natuurlijk bekend dat plastic best belastend kan zijn voor het milieu. Aan de andere kant gaat deze fles wel lang mee, waardoor de impact op het milieu beperkt is.

Een glazen drinkfles is duurzaam en kan gewoon in de vaatwasser

Plastic flessen zijn overigens niet hittebestendig en dus beperkt duurzaam. Deze flessen zijn perfect voor naar school of als je gaat hardlopen. De flessen zijn weer minder geschikt voor warme dranken of voor lange wandelingen bij zomerse temperaturen. Nog een andere optie is kiezen voor een fles van glas. Deze glazen flessen zijn ideaal voor thuisgebruik. Kies je voor een glazen fles, dan zal slechts zelden de smaak en de geur van water aangetast worden. Glas is bovendien een duurzaam materiaal. Ook kun je deze drinkflessen vaak prima in de vaatwasser gebruiken. Een glazen fles is ideaal voor thuis, kantoor of in de tuin. Voor onderweg of voor allerlei outdoor activiteiten is deze fles beduidend minder geschikt.

Jarenlang plezier aan goede drinkflessen

Zo zie je maar; op het gebied van drinkflessen heb je gewoon erg veel te kiezen. Weet van tevoren vooral goed waarvoor jij de fles wilt gaan gebruiken. Kies vervolgens het voor jou beste materiaal. En bezuinig vooral niet op de aankoop van een goede drinkfles. Een kleine investering en je hebt vaak jarenlang plezier aan de door jou gekochte drinkfles.